Για να ξεκινάμε την ημέρα μας γευστικά!
Τι έχουμε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζ. δημητριακά
1/2 φλιτζ. σταφίδες, ξανθές
1 ποτηράκι ρούμι, μαύρο
1 κουταλιά μέλι
Για τη σαντιγί:
1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
Τι κάνουμε:
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.
Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, έως ότου δέσει το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ ή ποτήρια, φροντίζοντας να μην ξεπερνάει τα 3/4 και κατόπιν, τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έως ότου κρυώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι. Βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο και τα σερβίρουμε, γαρνίροντας με τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και τα δημητριακά.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.
Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, έως ότου δέσει το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ ή ποτήρια, φροντίζοντας να μην ξεπερνάει τα 3/4 και κατόπιν, τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έως ότου κρυώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι. Βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο και τα σερβίρουμε, γαρνίροντας με τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και τα δημητριακά.
Συμβουλή
Για να φτιάξουμε την σαντιγί μπορούμε αντί για ζάχαρη, να χρησιμοποιήσουμε δύο κουταλιές μέλι.
Για να φτιάξουμε την σαντιγί μπορούμε αντί για ζάχαρη, να χρησιμοποιήσουμε δύο κουταλιές μέλι.