Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια του ταγιού αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές ή μαύρες
½ φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι θρυμματισμένο στο μπλέντερ
½ κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα κοπανισμένα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ξανθή
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι
Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και τα κεναλογαρίφαλα. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί τετράγωνο ή στρογγυλό (διαμ. 30 εκ.).
2. Χτυπάτε σε άλλο μπολ με το μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μείγμα με τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, 40’-45′ περίπου. Ξεφορμάρετε, ραντίζετε το κέικ με το κονιάκ, περιχύνετε αν θέλετε με λίγο μέλι ακόμη, και σερβίρετε.